De vanligste fuglene i Norge

Naturen har alltid vært et yndet tilfluktssted for nordmenn som er lei av storbyens kjas og mas. Straks klokka slår 14:00 på fredagene haster mange av oss avgårde for å raskest mulig komme ut i naturen, enten det er på fjelltur, ut på havet eller ut i skog og mark. Den norske naturen er unik. Derfor kommer folk fra andre kanter av verden hit, for å oppleve det storslåtte ved norsk natur. Friluftslivets tilhengere blir stadig flere, og på sosiale medier florerer det av turbilder fra alle deler av landet. Vi har også et rikt dyreliv, med blant annet fugler. Det er de vanligste fuglene vi finner i Norge denne artikkelen skal handle om. Folk har i alle tider vært opptatt av fuglene, og den dag i dag finnes det til og med fuglespill du kan spille online.

Blåmeis

Blåmeisen finner vi i stort sett hele landet, bortsett fra i høyfjellet. Den er også veldig sjelden å se i de aller nordligste områdene av landet. I utseende ligner den veldig på kjøttmeisen, men har som navnet antyder, mer blått i fjærene. Blåmeisens hovedkilde til næring er insekter, men den kan også finne på å innta forskjellige typer frø.

Fossekall

Fossekallen er kjent som Norges nasjonalfugl. Det som er spesielt med denne fuglearten er at den trives aller best i direkte nærhet til vann. Den dykker for å skaffe seg næring, og bygger gjerne reir i selve fossespruten. Fossekallen er dekket av hvite og brun/svarte fjær, og har en kort stjert.

Dompap

Dompapen er lett iøynefallende med sitt bryst dekket av røde fjær. Den har i tillegg hvite vingebånd og hodet er dekket av svarte fjær. Dompapen er en sangfugl, men er kjent for å være lavmælt. Dompapen er hovedsakelig utbredt på Østlandet og i Trøndelag, men kan også observeres på Vestlandet og i Nord-Norge, spesielt i forbindelse med bjørkeskog.