Dette er forskjellene på ravnen og kråka

Kråke familien

Kråker har fått et dårlig rykte på seg i den vestlige verden. I mange vestlige kulturer har de i historien blitt forbundet med død og sykdommer. De blir også ansett som tyver av bønder. Fuglene i kråkefamilien er fascinerende skapninger og utrolige smarte til en grad at det nesten er skremmende. Alle kråker og ravner er begge medlemmer av Corvus rasen. De er veldig like men har veldig forskjellige egenskaper. Til dags dato har forskere funnet mer enn 40 ulike arter i kråke familien. Historisk sett har navnet Ravn blitt gitt til flere stor vokste Corvus fugler med masse fjær rundt halsen. De mellom store medlemmene av arten blir kalt kråker, mens de minste går under navnet kaier. Som de fleste andre intelligente dyr er kråkene veldig sosiale. For eksempel de norske kråkene tilbringer mesteparten av tiden sammen i par, eller i små familie grupper. Under vinterstid samles 100 om ikke tusenvis av kråker for å sove sammen.

Familielivet

Når Kråkene for unger er det veldig ofte sett att ungdoms fuglene forsvarer sine foreldres reir fra rovdyr. Andre tjenester gjør de også, blant annet å hamstre inn mat for mor og far, og de mater fugleungene direkte selv. Det er utrolig hvor mye de stiller opp på hverandre på om du studerer dem. Når en død kråke blir observert, samles hundrevis av kråker sammen til en rituale rundt den døde kråken. De levende kråkene rører nesten aldri liket til kråka, som da ute lukker at de er der for å spise den. Hvorfor gjør de dette? Noen studier mener at det de store samlingene er en del av overlevelses strategien. De lærer om farer og besøker aldri stedet der kråken ble funnet sted, uansett om det er mat der eller ei.

Ravnen og Kråka

Det er en nokså stor forskjell på både ravnen og kråka. Ravnen er større en kråka, så er den lengre og større, den veier mer og den har en lengre vingespenn. Når den flyr virker det som om nakken er en del lengre enn kråka. Stjerten er også forskjellig og det kan ses når fuglene flyr. Kråken holder seg mest til i områder der det er urbant og mange mennesker. De er mer sosiale, mens ravnen holder til der det er lite folk, og er mindre sosial. Levealderen til Ravnen er særdeles lengre en kråka. Ravnen kan bli opptil 30 år, mens kråka bare kan bli opptil 8 år gammel. Ravnen er veldig intelligent og er kjent for sine smarte løsninger til å skaffe mat på. Kråka har også sine smarte metoder. Ravnens diett består av reptiler, små pattedyr, fugler, små lam, og menneskelig avfall. Kråka foretrekker fugler frukt, nøtter, mark, frø, frosk, egg, rede mat og mus.

Ravnen er enda mer flygedyktig og bedre til å lande enn kråka. Når en kråke lander på en gren eller en stolpe, lander den veldig usikkert på stolpen, mens når en ravn lander, bruker den sine lange flotte fjær og aerodynamikken til å lande majestetisk på plassen sin. Og måten de manøvrer i luften er også veldig annerledes. Måten Ravnen fanger mat på er helt fantastisk å se på. I Tillegg har kråka evnen til å kjenne igjen ansikter hos folk, noe som ikke kråka kan. Ravnen er som en oppgradert kråke som er på level 30 mens kråka er på level 8.