Lær deg å kjenne igjen fugler!

Noe som er utrolig spennende er å faktisk lære seg de ulike lydene til de ulike fuglene. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på både fugletitting og fuglekvitter.

Hvordan ser fuglene ut?

Det finnes en rekke ulike fugler som det er lurt å sette seg inn, det vil derfor være ulike fugler du kan høre på våren, sommeren, høsten og vinteren. De som er mest populære å både å høre og se er Kjøttmeis, Grønnfink og Blåmeis på våren. Hvis du er heldig kan du også se og høre Perleugle, Orrfugl og Storfugl.

Små fugler v.s. store fugler

Det finnes så mange store fugler som er mye lettere å kjenne igjen enn små fugler. Dette er jo fordi det er mer volum i dem enn små fugler. Vi vet jo alle hvordan en måke høres ut uten noen gang å ha lært det noe sted.

Hør igjen og igjen

For at du skal kunne kjenne igjen en fugl sin kvitter så må du jo vite hvordan det høres ut. Det finnes en rekke nettsider som viser deg disse lydene, med bildene av fuglene på siden av. Det er gøy å lære og se hvordan man kan kjenne igjen disse fuglene.

Fugletitting

Mange synes det er så gøy å se på fugler at de kjøper seg grønt tøy og setter seg ut i skogen med en notisblokk og hører etter fugler. Mange gjør dette for å registrere hvilke fugler som er i forskjellige områder, mens andre gjør det bare for gøy. Det å drive med fugletitting er også en aktivitet i speideren i mange avdelinger rundt omkring i landet. Dette er absolutt noe som har blitt mer populært i det siste.

Hvilke fugler kjenner du igjen på utseende og hvilke kjenner du igjen på kvitter? Kan du mange eller?