Populære sanger som handler om fugler

Vi kjenner nok alle til barnesangen “alle fugler små de er”. Det finnes jo også en rekke andre barnesanger som snakker om fugler og hvordan de kvitrer, men i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på sanger som handler om fugler.

Norske sanger om fugler

Vi kjenner jo alle til DeLillios og de har en ganske fengende sang som heter “Fugl i Bur”. Dette er en sang du burde sjekke ut om du er fan! Kanskje du foretrekker Lillebjørn Nilsen? Da er det jo bare å sette på “Alle Duene”. Du kan jo også prøve å høre på klassikeren “Sommerfugl i vinterland” av Halvdan Sivertsen. Det er faktisk en rekke flere norske sanger om fugler enn mange av oss tror. Er ikke det ganske fascinerende egentlig?

Utenlandske sanger om fugler

En av de aller mest kjente sangene som handler om fugler kommer fra The Beatles. Den heter “Blackbird”. Dette er en virkelig stemningsfull sang som mange av de fugleelskende menneskene der ute virkelig elsker. Hvis du liker pop så er det bare å sjekke ut “Surfin’ Bird” av The Trashmen. Når du hører denne sangen så kommer du nok til å skjønne at du har hørt den før. En annen sang som er utrolig god er “Free Bird” av Lynard Skynard. Kanskje vi har inspirert deg til å lage en spilleliste med sanger som handler om fugler? Det håper vi virkelig. Eller kanskje vi skal gjøre det selv?

Visste du at i Storbritannia så kaller man ofte damer for “birds?” Det er noe vi synes er ganske festlig i alle fall.

Hva slags sanger er det vi har glemt som inneholder referanser til fugler? Kanskje vi har gått glipp av en sang som du liker godt? Vi håper i alle fall at vi har fått en god samling her!